ETT – Gratis lavterskel støttesamtaler

 

Ser du etter en positiv endring i livet ditt?

«Er det noe du opplever som vanskelig eller plagsomt i livet ditt for tiden? Kunne du tenke deg en utforskende samtale om utfordringen?» 

ETT-samtalepartner


“Har du mye å tenke på og ønsker hjelp til å sortere, sette ord på og få til en positiv endring?” 

ETT-samtalepartner

 

«En god samtale kan ikke fikse alt, men kan være til god hjelp. Kom innom for en gratis drop-in-samtale om hva som helst du skulle trenge å prate om.» 

ETT-samtalepartner

 

Diakonhjemmet Omsorg har i samarbeid med Mental Helse og med støtte fra Stiftelsen DAM et pågående pilotprosjekt som tilbyr lavterskel støttesamtaler for å bistå til en bedre hverdag og økt livskvalitet.

Nå tilbyr pilotprosjektet én-til-én-samtaler der vi fokuserer på én utfordring av gangen, og ser på mulige løsninger og tiltak sammen.

Samtalene ledes av tredjeårsstudenter i sosialt arbeid på VID. Utdanningen kvalifiserer for arbeid med å forebygge, redusere og løse sosiale problemer. Studentene er kurset i ETT-samtaler og systematisk brukermedvirkning. Samtalepartnerne har taushetsplikt, og prosjektet samler ikke inn personopplysninger.

Kort om ETT samtaler

Tjenesten er et samtaleforløp som inkluderer 3 én-til-én-samtaler fordelt over til sammen 4 uker.

  • Uke 1. FORSAMTALE per telefon eller videosamtale (20 min.) Vi kartlegger bekymringer/utfordringer du står i nå, og hva du ønsker å fokusere på når vi møtes til hovedsamtalen uken etter.
  • Uke 2. HOVEDSAMTALE fysisk møte (60 min.) Vi utforsker dine ønsker i situasjonen du står i, ser på styrker og ressurser du har i og rundt deg, utforsker mulige løsninger og jobber frem en liten handlingsplan for veien fremover.
  • Uke 4. OPPFØLGINGSSAMTALE per telefon eller videosamtale (20 min.) Vi går gjennom hvordan du har det, tiltak/handlingsplanen fra hovedsamtalen og snakker om veien videre.

 

Ser du etter en positiv endring i livet ditt og ønsker du en ETT-samtale?

Slik tar du kontakt:

  • Ring Samtalesenteret Dialog på 22 96 38 38 mellom kl. 08.00 og 16.00 på ukedager.
  • Si at du ønsker en ETT-samtale og oppgi navn og telefonnummer.
  • Du blir kontaktet samme dag for å avtale tid for oppstart av samtaleforløpet.
  • Samtaleforløpene starter opp og finner sted mellom kl. 18.00 og 21.00 på tirsdager i uke 46/47 og 50/51 eller onsdager i uke 48/49 og 52/53.

Hovedsamtalen skjer i gode og egnede lokaler på Samtalesenteret Dialog, Hartvig Halvorsens vei 5, 0370 Oslo. 

 

Mental Helse - Portal SaudaLogo - Stiftelsen Dam

 

Diakonhjemmet Omsorg, profil og ledige stillinger | FINN jobb

 

 Dialog får nye lokaler! - Dialog

 

 

Share This