fbpx

Filosofisk veiledning

DIALOG kombinerer psykologi og filosofi. Fagfeltene krysser hverandre når det gjelder  områder som handler om mening, identitet og eksistens.

DIALOG er opptatt av det som gir livet mening. Vi er stolte av et fruktbart samarbeid mellom psykologer og filosof. Det gir en verdibasert og utvidet dimensjon til tjenestene våre. 

Mens psykologi er et relativt nytt fag, er filosofi blant de aller eldste.  Det viser hvordan vi mennesker til alle tider har vært og er  opptatt av, – og strever med, hvordan vi velger å leve livet vårt. 

Over inngangen til Apollo-tempelet i Delfi står det skrevet:

”Gnothi Seauton”, gresk for ”Menneske, kjenn deg selv”

Et tidløst budskap som gjenspeiler våre behov, lengsler og formål som handler om å forstå oss selv.  

Derfor har vi en filosofisk praktiker ved senteret vårt. Filosofi kan inngå som element i noen av psykologtjenestene våre. Eller det er separate tjenester gjennom  foredrag, samtaler og diskusjoner om  tidløse, eksistensielle og etiske spørsmål. 

Som for psykologtjenestene våre, kan filosofisk veiledning gis gjennom en-til-en samtaler, grupper og kurs. Tjenestene er relevante både for privatpersoner og bedrifter.

Om filosofisk praksis

”Gjennom dialogisk utforskning av grunnleggende livsbetingelser, allmennmenneskelige temaer og den enkeltes eksistensielle utfordringer utfyller filosofiske samtaler helsefaglige, sosiologiske og psykologiske modeller. Filosofien tar dine spørsmål på alvor, og tilbyr et frirom for likeverdig utforskning av erfaringsbaserte svar.”

Stortingsmelding 25 (2016-2017) Humaniora i Norge

Det uutforskede liv er ikke verdt å leve Sokrates

Bestill time

Du kan trygt sende oss forespørsel om time eller andre spørsmål i dette meldingsskjemaet. Vi oppfordrer allikevel til å unngå sensitiv informasjon. Du hører fra oss så snart som mulig!

Samtykke

10 + 4 =

Share This