fbpx

Kurs

Motiverende intervju

Motiverende Intervju (MI) er en klientsentrert og evidensbasert samtalemetode som anvendes av behandlere, veiledere, rådgivere og ansatte i helse og omsorgssektoren.

Motiverende Intervju har vist seg effektiv innen mange forskjellige felt som for eksempel rus-og avhengighetsproblemer, kriminalomsorg, livsstilssykdommer og psykiske lidelser.

Opplæring i Motiverende Intervju:
Vi tilbyr kurs for nybegynnere og personer med erfaring i bruk av Motiverende Intervju. Praktisk trening er en sentral del av opplæringen vi tilbyr. Forskning på opplæring i  Motiverende Intervju har vist at det i tillegg til å lese om metoden, se videoer og å delta på workshop, er viktig med øvelse for å utvikle gode MI-ferdigheter.

Les mer om Motiverende intervju MINTMotivational Interviewing Network of Trainers forkortes MINT, og er en internasjonal organisasjon som fremmer MI-praksis og -trening

Les mer om metoden 

 

Kursets oppbygning

For å få best utbytte av opplæringen anbefales det å begynne med kurs 2. Har du en del erfaring med MI allerede, er det mulig å søke seg rett til kurs 3.

 

Kurs 1: Introduksjon til MI
Opplæringen gir grunnleggende innføring i Motiverende Intervju. Prinsipper og MI-ånden og verdisett samt forskningsgrunnlag gjennomgås.
Kurs 2: Anvendelse av MI
Fokus for denne samlingen er samtaletrening. Deltagerne får anledning til å trene på flere av de sentrale ferdighetene som utgjør Motiverende Intervju.
Kurs 3: Den vanskelige samtalen
Fokus for dette kurset er bruken av MI i møte med utfordrende samtalesitusjoner.
Videre trening - veiledningsgruppe
Våre veiledningsgrupper i MI tar utgangspunkt i deltagernes arbeidssituasjon og samtaler der veisøkerne ønsker å videreutvikle sine MI ferdigheter. Observasjon og tilbakemelding på deltagernes MI-praksis står sentralt. 

Rammer: Minimum på 4 veiledningsmøter, 6 deltagere.

MI for ledere

Kunnskap og trening på samtalestilen Motiverende intervju gir ledere verktøy til å jobbe med økt autonomi og åpner døren for at teammedlemmene kan dele sine tanker, verdier, løsninger og mål. Dette henger sammen med økt engasjement, samarbeid, kreativitet og motivasjon. Dialog arrangerer kurs og veiledning for ledere i Motiverende Intervju.

Praktisk info om kurset

Kontaktperson:
Lars Jørgen Berglund

Kurs 1: Introduksjon
Varighet: En dag
Antall deltagere: Inntil 20 pers.
Pris: 980 kr

Kurs 2: Anvendelse av MI
Varighet: En dag
Antall deltagere: Inntil 20 pers.
Pris: 980 kr

Kurs 3: Den vanskelige samtalen
Varighet: To dager
Pris: 1990 kr

Kursdatoer 2019

Vi arrangerer kurs i våre lokaler i Oslo.

(Ta kontakt for informasjon om dere ønsker at vi avholder kurs utenfor Oslo, dialog@diakonhjemmet.no)

 

Kurspåmelding

Meld deg på en av våre kurs

Samtykke

13 + 3 =

Share This